Tony Award voor Ivo van Hove

© AD

Ivo van Hove is beloond met een Tony Award voor beste regisseur. De directeur van Toneelgroep Amsterdam kreeg de prijs voor A View from the Bridge, een stuk van Arthur Miller. Dit toneelstuk kreeg ook een award in de categorie 'beste revival'.

ANP

Grote winnaar bij de uitreiking van de befaamde musical- en toneelprijzen was de hiphopmusical Hamilton. Het gala in de nacht van zondag op maandag in New York stond in het teken van de schietpartij in Orlando.Van Hove (1958) is sinds 2001 directeur van Toneelgroep Amsterdam. Die brengt volgend jaar zowel in Londen als in Amsterdam de productie Obsession. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door de Britse acteur Jude Law.Voor zijn regie van A View from the Bridge kreeg Van Hove eerder al twee Olivier Awards. Vorig jaar werkte hij lange tijd nauw samen met David Bowie. Diens muziektheatervoorstelling Lazarus ging begin december in première in New York. Van Hove wist als een van de weinigen dat de popster ongeneeslijk ziek was. Bowie had hem daar al direct over verteld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal