Dit zijn de slachtoffers van het bloedbad in Orlando

© facebook

© Facebook

© Facebook

© facebook

© facebook

© facebook

© facebook

© facebook

© facebook

© facebook

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Bij de schietpartij in homoclub Pulse in Orlando vielen minstens 50 doden. De stad werkt intussen hard om alle slachtoffers te identificeren. Een aantal namen werd al vrijgegeven nadat de families in kwestie op de hoogte gebracht werden. Een overzicht:

AD

Eddie Jamoldroy Justice (30)De man die gisteren nog met zijn moeder sms'te tijdens de aanslag, is een van de eerste geïdentificeerde slachtoffers. Eddie Justice liet zijn familie nog weten dat er een schietpartij aan de gang was en dat hij zich had verscholen in het toilet. ,,Hij komt eraan. Ik ga sterven'', luidde zijn laatste bericht aan zijn moeder.

Edward Sotomayor Jr. (34)Edward was manager bij een groot reisbureau dat zich richt op homoseksuele klanten, genaamd AlandChuckTravel. Hij was afkomstig uit Sarasota (Florida) en stond bij zijn vrienden bekend als 'Top Hat Eddie'.

Stanley Almodovar III (23)Almodovar was afkomstig uit Clermont (Florida), maar werd geboren in Springfield (Massachusetts). Hij werkte als administratief bediende bij een apotheek.

Juan Ramon Guerrero (22)Guerrero studeerde aan de University of Central Florida en werkte ook als telefoonverkoper. Volgens zijn neef Robert Guerrero was hij een geweldig persoon. ,,Hij was als een broer voor mij. Hij ging niet vaak uit, maar bleef liever thuis om voor zijn neefjes en nichtjes te zorgen.'' De vriend van Guerrero, Christopher Leinonem, was ook aanwezig in de club. Hij is nog steeds vermist.Eric Ivan Ortiz-Rivera (36)Origineel afkomstig uit Puerto Rico, maar Eric leefde ook een tijdje in Miami. Hij studeerde volgens zijn facebookpagina aan de Universidad Central de Bayamon in Puerto Rico.Luis S. Vielma (22)Vielma werkte bij Universal Studios in Orlando, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de Harry Potter-attractie. Schrijfster J.K. Rowling betuigde al haar medeleven op Twitter. Enkele uren voor het drama in de nachtclub postte hij nog een foto vanuit Disney World op Facebook, samen met zijn vrienden. ,,Echte vrienden die familie geworden zijn", schreef hij erbij.Luis Omar Ocasio-Capo (20)Volgens zijn facebookpagina was Luis een danser. Hij werkte bij een Starbucks-filiaal, waar zijn collega's hem omschreven als een erg opgewekte persoon. ,,Hij bracht leven in de brouwerij, zeker in Starbucks", klinkt het online.Kimberly "KJ" Morris (37)Kimberly werkte als uitsmijter bij Pulse, de club waar de schietpartij plaatsvond. Volgens haar vrienden werkte ze er nog maar net. Haar ex-collega's van de club waar ze voor Pulse werkte, laten weten diep bedroefd te zijn. ,,We zullen ons altijd haar glimlach herinneren, en de manier waarop ze de zaal kon oplichten vanaf het podium. Blijven dansen, KJ!"Peter O. Gonzalez-Cruz (22)Peter, Ommy voor vrienden, was origineel afkomstig uit New Jersey. Hij werkte bij UPS in Florida.Anthony Luis Laureano Disla (25)De familie van Anthony was al even naar hem op zoek toen hij niet thuiskwam zaterdagnacht. Gisteren kregen ze het slechte nieuws te horen: de man uit Puerto Rico overleefde de aanslag in Orlando niet.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal