Afgestudeerde hbo'ers vinden sneller werk

Print
Afgestudeerde hbo'ers vinden sneller werk

Afbeelding: fotolia

Afgestudeerde hbo’ers vinden steeds sneller werk. De werkloosheid is de laatste twee jaar gedaald van 7,3 procent in 2013 en 6,5 procent in 2014, naar 5,5 procent in 2015. Ook vinden meer afgestudeerden dan voorheen werk op hbo-niveau of hoger.

Dat staat in de maandag gepubliceerde HBO-Monitor. Het jaarlijkse onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde hbo-studenten wordt uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Maastricht University. De daling in de werkloosheid geldt voor zowel voltijd, deeltijd als duaal afgestudeerden.Begin deze maand liet de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) weten dat de werkloosheid onder pas afgestudeerde studenten van de universiteit de afgelopen jaren ook is gedaald, naar 7 procent. (anp)

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →