Noord-Ierse voetbalfan dood na val in Nice

© Fotolia

In de Franse stad Nice is een voetbalsupporter uit Noord-Ierland om het leven gekomen. De 24-jarige man zou in beschonken toestand over de reling zijn gevallen van de promenade langs de kust. Hij kletterde flink wat meters lager op de rotsen en overleed volgens de autoriteiten aan zijn verwondingen.

ANP

Justitie in Nice heeft een onderzoek geopend naar het ongeluk. ,,We houden op dit moment alle opties open en sluiten geen enkele theorie uit'', zei openbaar aanklager Jean-Michel Prêtre. Het incident vond plaats op de beroemde Promenade des Anglais, de lange boulevard langs de kust van de Zuid-Franse stad, waar Noord-Ierland zondag de eerste EK-wedstrijd verloor van Polen (0-1).In tegenstelling tot in het nabijgelegen Marseille, dat dagenlang werd geteisterd door rellen met Engelse en Russische hooligans, was het de afgelopen dagen op supportersgebied rustig in Nice.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal