Noord-Ierse voetbalfan dood na val in Nice

Print
Noord-Ierse voetbalfan dood na val in Nice

Afbeelding: Fotolia

In de Franse stad Nice is een voetbalsupporter uit Noord-Ierland om het leven gekomen. De 24-jarige man zou in beschonken toestand over de reling zijn gevallen van de promenade langs de kust. Hij kletterde flink wat meters lager op de rotsen en overleed volgens de autoriteiten aan zijn verwondingen.


Justitie in Nice heeft een onderzoek geopend naar het ongeluk. ,,We houden op dit moment alle opties open en sluiten geen enkele theorie uit'', zei openbaar aanklager Jean-Michel Prêtre. Het incident vond plaats op de beroemde Promenade des Anglais, de lange boulevard langs de kust van de Zuid-Franse stad, waar Noord-Ierland zondag de eerste EK-wedstrijd verloor van Polen (0-1).

In tegenstelling tot in het nabijgelegen Marseille, dat dagenlang werd geteisterd door rellen met Engelse en Russische hooligans, was het de afgelopen dagen op supportersgebied rustig in Nice. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →