Fraser tekent voor twee jaar bij Vitesse

© anp

Vitesse heeft in Henk Fraser een opvolger gevonden voor de vertrokken trainer Rob Maas. De 49-jarige Fraser is maandagmiddag gepresenteerd in Arnhem. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend, meldde de Gelderse eredivisieclub op de website.

ANP

Fraser werkte de afgelopen 2,5 jaar als hoofdtrainer bij ADO Den Haag. De voormalige verdediger van onder meer Sparta, FC Utrecht en Feyenoord moest in de Hofstad onder moeilijke omstandigheden presteren. De Chinese eigenaar Hui Wang kwam lang zijn (financiële) beloften niet na, maar toch hield de trainer zijn ploeg met gemak in de eredivisie.

De hoofdtrainer werd onlangs onaangenaam verrast door het gedwongen vertrek van keeperstrainer Arno van Zwam en technisch manager John Metgod. Fraser stond daarom open voor een overstap naar Vitesse, dat zijn nog één jaar doorlopende contract in Den Haag afkoopt.

Iedereen wil graag werken bij een club met deze faciliteiten

Fraser reageerde verheugd op zijn aanstelling: ,,Iedereen wil graag werken bij een club met deze faciliteiten en potentie. Ik heb nu al zin in de eerste training. Dat we een contract hebben getekend voor twee seizoenen geeft een goed gevoel'', aldus de geboren Surinamer, die op 26 juni voor het eerst de training van Vitesse leidt.Technisch directeur Mo Allach zei over de nieuwe hoofdtrainer:

,,De directie heeft samen met de raad van commissarissen en de grootaandeelhouder de afgelopen weken zorgvuldig de tijd genomen om tot een juiste beslissing te komen. Fraser is een krachtig persoon en hij is een herkenbare persoonlijkheid in het Nederlands voetbal. We zijn blij dat hij naar Arnhem komt en hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal