Belgen schrappen open dag luchthavens

© Cargofacts

De Vlaamse autoriteiten durven dit jaar geen open dag van de lucht- en ruimtevaart aan. De terreurdreiging en veiligheidsmaatregelen op luchthavens als Brussels Airport (Zaventem), dat op Vlaams grondgebied ligt, maken een groot publieksevenement niet mogelijk, meldt het verantwoordelijke departement.

ANP

Ook de vliegvelden van Antwerpen, Oostende en Kortijk zullen het publiek dit jaar geen blik achter de schermen gunnen. De Luchtvaartdag was in oktober gepland maar wordt minstens een jaar uitgesteld. Op de eerste editie in 2014 kwamen 30.000 mensen af.

Volgens twee Belgische kranten hebben de veiligheidsdiensten aanwijzingen over een mogelijke nieuwe aanslag in Brussel. Vanwege het EK voetbal in Frankrijk, waar het Belgische elftal maandagavond zijn eerste wedstrijd speelt, worden veel mensen in het centrum verwacht. Agenten en militairen houden de komende weken verscherpt toezicht bij terrassen, maar ook bij scholen en ziekenhuizen. Het dreigingsniveau wordt niet verhoogd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal