Vader schutter fan van de Taliban

Print
Vader schutter fan van de Taliban

Afbeelding: Youtube

De vader van de schutter in Orlando staat erom bekend dat hij anti-Amerikaans is en een aanhanger van de Taliban. Uit een video die hij maandag online heeft gezet, blijkt dat hij ook fel tegen homoseksualiteit is.

Seddique Mir Mateen, de vader van Omar Mateen die zaterdag in een homoclub vijftig mensen doodde, heeft een programma op een Afghaanse zender die vanuit Californië wordt uitgezonden. ,,God zal degenen straffen die zich inlaten met homoseksualiteit'', zegt hij in de jongste video. Homoseksualiteit is ,,niet een kwestie die mensen moet bezighouden'', voegde hij daaraan toe.

Het programma van Mateen senior is bedoeld voor Afghanen die in de Verenigde Staten en Europa wonen. Hij draagt vaak een militair uniform en ziet zichzelf als leider van een revolutionaire overgangsregering voor Afghanistan, meldt de Amerikaanse zender CBS News.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →