Belgen massaal de straat op voor EK

© Belang van Limburg

In Nederland is totaal geen sprake van voetbalkoorts, maar de Belgen gaan maandagavond massaal de straat op voor de aftrap van de Rode Duivels bij het EK voetbal. Hoewel de Belgische nationale ploeg zestien jaar ontbrak op het Europese podium zijn de verwachtingen voor Euro 2016 hooggespannen. En daar kan zelfs het gevreesde Italië als eerste tegenstander niets aan veranderen.

Internetredactie

In Belgisch-Limburg kunnen supporters op meer dan dertig plekken terecht om het eerste EK-duel op het grote scherm te volgen. Van Lanaken tot Neeroeteren en van Houthalen tot Lommel zullen de pleinen in de centra volstromen. Bijna overal is dat in de openlucht, en dus hopen organisatoren en supporters vurig op droog weer. Het wordt kantje boord of de weergoden het droog zullen houden tijdens het duel van de Rode Duivels. Met een beetje geluk zullen de laatste buien woensdagavond even voor de aftrap (21.00 uur) verdwijnen.

Wie van plan is om de Belgen in openlucht naar de overwinning te schreeuwen, krijgt het advies zich voldoende warm te kleden. Het is gevoelig frisser dan vorige week. ’s Avonds komt het kwik amper nog bovendien de veertien graden uit, tijdens een bui zakt dat zelfs naar tien graden.

De organisatoren van de openluchtevenementen plannen geen extra maatregelen in verband met regenbuien. Supporters wordt aangeraden om poncho’s mee te nemen. Niet alle paraplu’s zijn toegelaten, omdat deze het zicht op de schermen ontnemen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal