Vader schutter veroordeelt homo's

Print
Vader schutter veroordeelt homo's

Afbeelding: AD

Seddique Mir Mateen blijkt, net als zijn zoon Omar, fel tegenstander te zijn van homoseksualiteit. Dit blijkt uit een video die hij vandaag online heeft gezet. De vader van de schutter in Orlando, staat ook bekend als anti-Amerikaans en een aanhanger van de Taliban.

,,God zal degenen straffen die zich inlaten met homoseksualiteit'', waarschuwt Mateen senior in zijn nieuwste video. ,,Homoseksualiteit is niet een kwestie die mensen moet bezighouden.''  Zijn zoon Omar doodde zaterdag in een homoclub 49 mensen. Seddique Mir Mateen heeft een programma op een Afghaanse zender die vanuit Californië wordt uitgezonden. 

Het programma van Mateen senior is bedoeld voor Afghanen die in de Verenigde Staten en Europa wonen. Hij draagt vaak een militair uniform en ziet zichzelf als leider van een revolutionaire overgangsregering voor Afghanistan, meldt de Amerikaanse zender CBS News.

De FBI maakte eerst bekend dat Omar 50 mensen had gedood, maar daarbij werd de schutter zelf nog meegerekend. Van alle slachtoffers zijn inmiddels 48 mensen geïdentificeerd en 25 families zijn geïnformeerd over het lot van hun geliefden. Het is niet uitgesloten dat het dodental verder oploopt. Bij de schietpartij raakten ook 53 mensen gewond.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →