Onderzoek UEFA naar Kroatische fan op het veld

© AP

© AP

© AP

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De UEFA heeft de disciplinaire procedure gestart tegen Kroatië, nadat een Kroatische fan gisteren bij het duel met Turkije het veld was opgelopen om het doelpunt van Luka Modric met de spelers te vieren. Dat maakte de Europese voetbalbond maandag bekend.

AD

In de 41ste minuut van het groepsduel in het Parc des Princes in Parijs scoorde Modric het enige doelpunt van de wedstrijd. De Kroatische spelers juichten bij de zijlijn toen de fan zich tussen de spelers stortte. ,,Gelukkig was het een van onze eigen supporters, het had ook een Turkse fan met minder goede bedoelingen kunnen zijn", stelde Modric na de wedstrijd. ,,Deze fan was niet gevaarlijk."Volgens de UEFA-reglementen zijn de nationale federaties verantwoordelijk voor het gedrag van hun fans. Aanhangers van beide landen staken gisteren ook vuurwerk af in het stadion en Turkse fans gooiden voorwerpen op het veld. De twee voetbalbonden zullen zich ook daarvoor moeten verantwoorden.

Een uitspraak volgt pas op 21 juli, na het EK.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal