Obama: dader bloedbad handelde alleen

© My Space

De man die zondag in een nachtclub in Orlando een bloedbad aanrichtte, werd beïnvloed door extremisten maar er zijn geen aanwijzingen dat hij deel uitmaakte van een grotere groep. Dit zei de Amerikaanse president Barack Obama maandag over de bloedigste schietpartij die één dader ooit heeft aangericht in de VS.

ANP/RTR

Het ziet er volgens Obama naar uit dat Omar Mateen in een zijn eentje handelde. Er zijn geen aanwijzingen dat hij in opdracht van derden de aanslag heeft gepleegd.

Mateen, geboren getogen in Florida, werd eerder door de FBI ondervraagd over mogelijke sympathie voor jihadisten. Hij beschikte als beveiliger legaal over vuurwapens.

Obama herhaalde zijn standpunt dat er veel strenger toezicht moet komen op de vuurwapenhandel. Het moet voor gestoorde individuen erg moeilijk moet worden om aan krachtige vuurwapens te komen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal