Dutch Wheels bouwt reuzenrad De Pier

Print

Afbeelding: De Limburger

Het Limburgse bedrijf Dutch Wheels (Vlodrop) timmert mondiaal aardig aan de weg. Met het reuzenrad als product in de etalage. In juli wordt een nieuw exemplaar onthuld in Scheveningen.

Het reuzenrad herontdekt. Dutch Wheels in Vlodrop draait als een zonnetje met zijn giganten van staal. „Voor een stad is het een icoon en blikvanger. Voor een investeerder, mits goed gepositioneerd, een geldmachine.” Twee weken geleden opende het bedrijf, een volle dochter van achtbaanproducent Vekoma, het zoveelste reuzenrad in de wereld. Een bijzonder, Centennial Wheel. Genoemd naar de honderdste verjaardag van de beroemde Navy Pier in Chicago. Op de locatie in Vlodrop wachten alweer nieuwe stalen onderdelen op verscherping. Eindbestemming ditmaal De Pier in Scheveningen. De opening is voorzien in juli.

Meer over het Limburgse Dutch Wheels in de krant van dinsdag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →