Ibrahimovic met enig fortuin weer belangrijk

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Met enig fortuin heeft Zlatan Ibrahimovic zijn Zweden maandagavond ruim beloond voor een matig optreden tegen Ierland. Hij leverde de voorzet die de ongelukkige Ciaran Clark in eigen doel werkte (1-1).

ANP

Niet Zweden, maar Ierland was lang de betere ploeg in Stade de France in Parijs. Tot grote vreugde van de ruim 35.000 in het groen gestoken Ieren op de tribune opende Wesley Hoolahan in de 48e minuut de score. Voor rust waren Jeff Hendrick (lat) en John O'Shea en Robert Brady ook al dichtbij de openingstreffer geweest.

Zweden kreeg nauwelijks kansen, ook omdat Ibrahimovic tijdens zijn tijdelijke terugkeer in Parijs lange tijd nauwelijks in het spel voorkwam. De spits schitterde vier jaar voor PSG in de hoofdstad van Frankrijk, maar is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Volgens velen gaat hij aan de slag bij Manchester United, waar zijn oude trainer José Mourinho het voor het zeggen krijgt. Maar de aanvaller zelf zwijgt nog even over zijn toekomst.

De eerste doelpoging van Ibrahimovic liet ruim een uur op zich wachten. Hij schoot meters naast. Elf minuten later probeerde hij ploeggenoot Sebastian Larsson in stelling te brengen. De Ierse verdediger Clark wilde dat voorkomen maar trof het eigen doel (1-1). Zo werd de eerste tegenstander van het Nederlands elftal in de komende WK-kwalificatie ruim beloond voor een matig optreden. De formatie leunt zwaar op de Ibrahimovic, die aan het einde van het EK misschien wel afscheid neemt als international. Dat maakt Zweden kwetsbaar als de grote vedette eens niet weet uit te blinken zoals tegen de Ieren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal