Rode Duivels verliezen met 2-0

© Belang van Limburg

© Belang van Limburg

© Belang van Limburg

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

België kijkt in de rust van het eerste EK-duel tegen Italië tegen een 1-0 achterstand aan. De Rode Duivels, door veel voetbalexperts gezien als een outsider voor de titel, kunnen de hoge verwachtingen vooralsnog niet inlossen.

Internetredactie

Het elftal van Marc Wilmots mist creativiteit in het spel, waardoor de Italianen tot dusver eenvoudig overeind blijven.

Na ruim een half uur legde Bonucci de bal met een bekeken pass op de stropdas van Giaccherini, die slim een opening vond in de Belgische defensie. Verdediger Alderweireld kwam in de lucht enkele centimeters tekort, waardoor hij Ciaccherini niet meer kon afstoppen. Oog in oog met doelman Courtois schoof de Italiaan de bal beheerst binnen: 1-0.

Na 51 minuten kreeg Lukaku een uitgelezen kans om de gelijkmaker te scoren, maar zijn schot ging rakelings over het lege doel. Vlak voor tijd besliste Pelle met een snoeiharde volley het duel definitief: 2-0.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal