Blatter: Er wordt gesjoemeld met de lotingen

© ANP

Er wordt bij grote voetbaltoernooien gesjoemeld met de lotingen. Dat zegt voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter in de Zwisterse krant Blick. ,,Ik heb het met eigen ogen gezien.''

AD

Blatter wil niet zeggen om welk toernooi het precies gaat waarbij de loting gestuurd zou zijn. ,,Het was een Europees toernooi en een Italiaan deed de loting'', wil de geschorste oud-voorzitter wel kwijt. ,,Je kunt de balletjes kenmerken, of sommige balletjes warm maken.''Blatter ontkent dat hij zelf ooit een loting beïnvloedde. ,,Ik heb dat nooit gedaan. Andere voorzitters wel. Die hebben de balletjes zelf getrokken. Ik was tot het einde zuiver.''Eerder deze maand maakte de FIFA bekend dat Blatter en zijn adjudanten Jerome Valcke en Markus Kattner zich in vijf jaar tijd verrijkt hebben met 71 miljoen euro. ,,Ik was sprakeloos toen ik dat hoorde'', zegt Blatter. ,,De gepubliceerde bedragen zijn onjuist. Mijn bonussen en betalingen waren allemaal eerlijk en schoon."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal