Trump sluit Washington Post uit van campagne

Print
Trump sluit Washington Post uit van campagne

Afbeelding: ANP

Donald Trump weigert nog te praten met The Washington Post, een van de grootste kranten van Amerika. De gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat noemt de site ,,vals en bedrieglijk''. The Washington Post is niet langer welkom bij persmomenten tijdens Trumps campagne.

,,Ze hebben geen journalistieke integriteit en schrijven misleidend over Trump'', zo staat beschreven in een schriftelijke verklaring van Trumps campagneteam.

De Republikein viel voornamelijk over een kop van de krant: 'Donald Trump suggereert dat president Obama betrokken is bij de schietpartij in Orlando'. Op Facebook noemt Trump deze kop schandelijk. ,,Ik ben geen fan van president Obama, maar The Washington Post is nu gewoon misleidend.'' Op de website werd de kop binnen een uur veranderd naar 'lijkt te suggereren'.

In een reactie liet de hoofdredacteur van de krant weten dat het besluit van Trump niets minder is dan een verwerping van ,,vrije en onafhankelijke journalistiek''.

De tumult ontstond na uitspraken van Trump over de schietpartij in een homoclub in de Amerikaanse stad Orlando. Omar Mateen schoot daar zaterdagnacht (Amerikaanse tijd) 49 mensen dood. Inmiddels zijn zij allemaal geïdentificeerd. De miljardair eiste onmiddellijk het aftreden van Obama. Die liet het volgens de Republikein na om over de radicale islam te spreken. Daarnaast wil Trump immigratie uit ,,gebieden die een terreurgeschiedenis hebben'' tegengaan. Ook riep hij opnieuw op de landsgrenzen voor moslims te sluiten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →