The Sun kiest openlijk voor Brexit

Print
The Sun kiest openlijk voor Brexit

Afbeelding: twitter

The Sun, de meest gelezen krant in Groot-Brittannië, spreekt zich in de krant van dinsdag openlijk uit voor een Brexit. In een paginagroot redactioneel artikel op de voorpagina roept de krant zijn lezers op vooral voor de uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie te stemmen. 'BeLEAVE in Britain', luidt de kop van het stuk.

Een grote verrassing is het standpunt van de Britse tabloid niet. Al jarenlang is de krant van mediamagnaat Rupert Murdoch fervent tegenstander van de EU. ,,Dit is onze laatste kans om onszelf te ontdoen van het dictatoriale Brussel'', schrijft The Sun. ,,Gedurende ons 43-jarige lidmaatschap is de Europese Unie steeds hebberiger geworden, verspillend, treiterig en ongelooflijk incompetent in tijden van crisis.''

Sinds The Sun in handen kwam van Murdoch heeft de krant zich meer en meer toegespitst op schandalen en het privéleven van de 'rich and famous'. In 2015 had de krant een oplage van meer dan 1.800.000 exemplaren.

Wat was Brexit ook alweer? 
Lees hier meer

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →