Schutter Orlando was meermaals in gayclub

Print
Schutter Orlando was meermaals in gayclub

Afbeelding: anp

De man die in de nacht van zaterdag op zondag 49 mensen doodschoot in een gayclub in Orlando, Omar Mateen, kwam daar vaker. Minstens vier regelmatige bezoekers zeggen hem daar meermaals te hebben gezien, berichtte de krant Orlando Sentinel.

,,Hij zat soms in een hoek in zijn eentje te drinken, andere keren was hij zo bezopen dat hij kabaal maakte en ruzie zocht'', zei Ty Smith, die Mateen wel een keer of twaalf in de nachtclub Pulse zag. ,,Wij praatten niet vaak met hem, maar ik herinner mij dat hij soms dingen zei over zijn vader. Hij zei dat hij een vrouw had en een kind.''

Een andere bezoeker, Kevin West, zei tegen de Los Angeles Times dat Mateen met hem gedurende ongeveer een jaar af en toe had gechat via een dating-app voor homo's. Tot een ontmoeting is het nooit gekomen, zei West.

Mateen (29) bezocht in april Walt Disney World in Orlando, zei een manager van het pretpark tegen de Sentinel. De federale recherchedienst FBI onderzoekt of hij het pretpark op het oog had als mogelijk doelwit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →