Schippers drukt prijzen dure medicijnen

Print
 Schippers drukt prijzen dure medicijnen

Afbeelding: Unive

Door te onderhandelen met fabrikanten van nieuwe, dure medicijnen kan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de komende tijd 200 miljoen euro goedkoper uit zijn.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) onderhandelt al enkele jaren met de farmaceuten over de prijs van kostbare nieuwe medicijnen zodat die tegen een aanvaardbare prijs toch beschikbaar komen voor patiënten. VWS becijferde wat in 2018 de effecten van deze onderhandelingen kunnen zijn en concludeert dinsdag dat er zeker 203 miljoen euro mee is gemoeid.

Het is voor het eerst dat bekend wordt gemaakt hoeveel geld deze onderhandelingen kunnen opleveren. Hoeveel er voor de afzonderlijke middelen wordt afgedongen, blijft geheim. Fabrikanten eisen geheimhouding in ruil voor de korting die zij geven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →