Eredivisie start met FC Utrecht-PSV en Sparta-Ajax

Print
Eredivisie start met FC Utrecht-PSV en Sparta-Ajax

Afbeelding: AD

Het eredivisieseizoen 2016-2017 wordt op 5 augustus geopend met NEC - PEC Zwolle. Ajax speelt zijn eerste duel in Rotterdam tegen Sparta en landskampioen PSV gaat naar FC Utrecht. Feyenoord begint met een duel bij FC Groningen.

Dat staat in het concept competitieprogramma dat de KNVB vanmiddag presenteert aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het programma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden vanmiddag besproken zijn.

De eerste topper in de eredivisie staat voor zondag 18 september op het programma: PSV tegen Feyenoord. De klassiekers tussen Ajax en Feyenoord zijn op 23 oktober (in Rotterdam) en 2 april (in Amsterdam). Ajax en PSV treffen elkaar in de laatste speelronde voor de winterstop, op 18 december, en tijdens de 32e speelronde op 23 april. De slotdag van de competitie is op 14 mei. PSV ontvangt dan PEC Zwolle, Feyenoord treft Heracles Almelo en Ajax gaat naar Willem II.

Het competitieprogramma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden vanmiddag besproken zijn met de betrokken partijen.

In het conceptprogramma voor de Eredivisie staat bij elke speelronde zowel de naam van De Graafschap als FC Twente. Omdat de beroepscommissie nog geen uitspraak heeft gedaan over het lot van FC Twente, komen bij elke speeldag beide namen te staan. ,,Die zijn inwisselbaar'', zegt Koen Adriaanse namens de KNVB in Zeist.
 
Vandaag worden alle eredivisieclubs ontboden in Zeist en dan zal het conceptprogramma aan hen worden gepresenteerd. Het voetbalseizoen 2016/2017 in Nederland gaat op zondag 31 juli van start met de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal (PSV - Feyenoord). In het daaropvolgende weekend (5, 6 en 7 augustus) staan de eerste eredivisiewedstrijden op het programma.