Derde aanhouding na moord op politiestel

Print
Derde aanhouding na moord op politiestel

Afbeelding: anp

De Franse politie heeft dinsdag een derde man aangehouden in verband met de brute moord maandagavond op een politiecommandant en zijn partner in het dorp Magnanville, circa 40 kilometer en westen van Parijs. De partner werkte ook bij de politie. Hun driejarig kind bleef fysiek ongedeerd.

De dader, Larossi Aballa, is door de politie gedood. Hij bleek bij de autoriteiten bekend als crimineel en als jihadist. Hij werd in 2011 opgepakt en later veroordeeld wegens het werven van jihadisten die naar Pakistan zouden gaan. Aballa had zich recent via sociale media tot aanhanger van Islamitische Staat uitgeroepen.

De Parijse Openbaar Aanklager François Molin zei dinsdag dat Aballa een lijst met doelwitten had. Daar stonden zowel personen als beroepsgroepen op. Volgens Molin wist Aballa dat de 42-jarige politiechef die hij met een steekwapen vermoordde, een hele goede politieman was.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →