Agenten zetten politie-Ferrari aan de kant

De speciale politie-Ferrari reed nog maar net op de openbare weg in het Gelderse Huissen, of hij werd al aan de kant gezet. Een stel handige medewerkers van het bedrijf Bordbusters hebben de auto omgetoverd tot een politiewagen voor een benefietrally. Compleet met werkend zwaailicht en sirene.
Print

,,Er zat al meteen een échte politiewagen achter ons. Op de Pleyroute bij Arnhem werden we vervolgens aan de kant gezet", vertelt directeur Kenneth Meervoort. De agenten kwamen er al vlot achter dat er niets mis was met de auto. ,,Omdat-ie werd vervoerd op een auto-ambulance én de strepen niet één-op-één hetzelfde waren." 

De supercar is op een auto-ambulance naar de Tsjechische hoofdstad Praag gebracht, waar honderd auto's gisteren zijn begonnen aan de rally van 2.000 kilometer. Een deel van de opbrengst gaat naar de strijd tegen kanker. 

De politie-Ferrari is één van de opvallendste verschijningen in de benefietrally. ,,De wagen rijdt mee in een groep met het thema 'justitie', in de breedste zin van het woord. In die groep rijden ook auto's met bijvoorbeeld nep-kogelgaten en politiewagens uit andere landen." 

Politiewoordvoerder Ruud Visser bevestigt dat er niets mis is met de Ferrari. ,,Zolang ons logo niet gebruikt wordt én zwaailicht en sirene uit blijven, is er weinig aan de hand. Bovendien werd dit voertuig getransporteerd op een auto-ambulance." 

Volgens hem hoeft dat laatste overigens niet per se en mag je 'gewoon' rondrijden met striping die op politiestrepen lijken. ,,Uiteraard hangt het van de situatie af. Als je bijvoorbeeld doet alsof je van de politie bent, heb je een probleem. Hetzelfde geldt als mensen in verwarring kunnen raken door de strepen op je auto en denken dat je echt van de politie bent." 

Dat was met de Ferrari niet zo. Na een kort intermezzo in Arnhem mocht de politie-supercar dan ook weer verder.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →