Meteorologen: de zomer is in aantocht

Print
Meteorologen: de zomer is in aantocht

Afbeelding: Fotolia

We moeten deze week nog even door de zure appel heen bijten, maar vanaf het weekend is de zomer toch echt in aantocht. Volgende week dinsdag begin de astronomische zomer en dat gaat gepaard met oplopende temperaturen. Dat stellen de meteorologen van Weerplaza.

Wie snakt naar hogere temperaturen en zonnestralen moet nog even geduld hebben. Pas aan het begin van het weekeinde wordt het droger weer, met meer ruimte voor de zon. ,,Na het weekeinde zitten er ook hogere maxima in het vat", zegt weerman Marco Verhoef van Weerplaza. ,,De kans op buien is niet groot en de zon schijnt flink. En, hoewel nog omgeven met de nodige onzekerheid, de temperatuur gaat omhoog."

Maandag zal de temperatuur stijgen naar rond of net boven de twintig graden, maar het loopt verder op. ,,Het kan vanaf dinsdag, het begin van de zomer, best een keer 25 graden worden dieper in het binnenland. Zelfs 30 graden is later in de week niet uit te sluiten, maar die kans is kleiner dan 5 procent en net zo groot als de kans dat het maximum niet verder komt dan 13 graden. In deze periode schijnt de zon geregeld en is de kans op een bui beperkt", aldus Verhoef.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →