'Vader Omar had rekening in Düsseldorf'

Print
'Vader Omar had rekening in Düsseldorf'

Afbeelding: AFP

De Duitse recherche bekijkt of er een verband bestaat tussen de dader van de schietpartij in Orlando, Omar Mateen, en de Bondsrepubliek, zo meldt de krant Rheinische Post. Zijn vader Seddique zou een rekening in Duitsland hebben.

Volgens de krant had de vader van Mateen, Seddique Mateen, jarenlang een bankrekening in Düsseldorf. De vader is van Afghaanse komaf en heeft zijn land Afghanistan onder de aandacht willen brengen. Dat hij onder meer met een programma op internet, genaamd de Durand Jirga Show.

Omar schoot in de nacht van zaterdag op zondag 49 mensen dood in een homoclub in Orlando. Meer dan vijftig mensen raakten gewond. De politie schoot Omar dood. Hij was een geboren en getogen Amerikaan en woonde in Port Saint Lucie, ongeveer 160 kilometer ten zuidoosten van Orlando.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →