Schutter gijzelt mensen in supermarkt

Print
Schutter gijzelt mensen in supermarkt

Afbeelding: HBVL

In een Walmart-supermarkt in Amarillo (Texas) is een “actieve schutter” aan het werk. De dader heeft gijzelaars genomen, melden Amerikaanse media. Er is vooralsnog niets gemeld over slachtoffers.

Volgens ooggetuigen is de schutter een werknemer van de supermarkt die een collega gegijzeld houdt, meldt de lokale nieuwszender ABC7. De politie vraagt de mensen om weg te blijven van de omgeving van de supermarkt, zodat de agenten hun werk kunnen doen. SWAT-teams en speciale politieploegen zijn onderweg naar de supermarkt.

De politie van Amarillo meldt op Twitter dat er volgens de eerste berichten geen gewonden zijn gevallen. Agenten zijn de supermarkt binnengedrongen, maar er wordt niet meer geschoten. De supermarkt werd wel afgesloten voor het publiek, werknemers werden naar buiten geleid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →