Engelse en Russische hooligans weer slaags

Het dreigement van de UEFA om Engeland en Rusland uit te sluiten van het EK, maakt blijkbaar geen indruk op de hooligans van beide landen: heethoofden raakten vanavond in het centrum van Lille opnieuw slaags, de Franse politie arresteerde voorlopig twee Russen en één Engelsman.
Print

Volgens getuigen in Lille werden Engelse en Welshe fans op het terras van een café in het centrum van de stad aangevallen door Russische hooligans. Eén Russische fan droeg een T-shirt met de woorden 'Tour de France' en 'Fuck Euro 2016' en een kaart van het gastland. 

De Engelse en Welshe fans reageerden door massaal "Rot op Rusland, wij zijn Engeland en Wales" te scanderen, en met stoelen en glazen naar de Russen te gooien. De massaal aanwezige Franse politie snelde toe en haalde beide supportersgroepen uit elkaar. Twee Russen en één Engelsman werden daarbij opgepakt.

Eerder vandaag omsingelde de Franse politie in Cannes al een supportersbus met 50 Russen, op weg naar Lille. Onder hen ook Alexander Shprygin, de notoire extreem-rechtse leider van de Russische supportersvereniging. Zes Russen werden gearresteerd in afwachting van hun deportatie naar Rusland.

Voor het toernooi adviseerde de Britse politie fans nog om niet in Lens te logeren voor de wedstrijd tegen Wales, aangezien de hotelaccomodatie van de stad de massale toeloop niet zou aankunnen. In plaats daarvan werd hen aangeraden naar Lille te gaan. Dat zou nu een fout advies kunnen blijken, gezien de moeite die de organisatie heeft om het supportersgeweld onder controle te krijgen. De politie in Lille waarschuwt nu dat er "een hoog risico bestaat dat de Russen Engelsen zullen aanvallen in de stad". Veel Engelse fans durven daardoor niet meer in voetbalshirts de straat op.