Voorlopig geen nieuwe sluiting gevangenissen

Print
Voorlopig geen nieuwe sluiting gevangenissen

Afbeelding: ANP

Voorlopig zullen er geen gevangenissen of jeugdinrichtingen meer worden gesloten. Dat heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) dinsdag bekendgemaakt. Dijkhoff komt tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer.

De staatssecretaris laat weten dat hij tevreden is dat er geld is gevonden om in ieder geval deze kabinetsperiode geen gevangenissen meer te sluiten. Maandag werd al bekend dat er in 2017 extra geld beschikbaar is voor Veiligheid en Justitie.

De vakbond voor gevangenispersoneel is verheugd over de beslissing van Dijkhoff. ,,Eindelijk komt er meer rust en perspectief voor gevangenismedewerkers. Onze acties hebben resultaat gehad”, zegt Frans Carbo, bestuurder FNV Overheid. Volgens hem keert de rust pas helemaal terug als er weer wordt geïnvesteerd in veiligheid en werkgelegenheid, want de werkdruk is volgens Carbo nog steeds hoog in het gevangeniswezen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →