'Politie België gewaarschuwd voor terreurcel'

Print
'Politie België gewaarschuwd voor terreurcel'

Afbeelding: Fotolia

De Belgische politie heeft een waarschuwing gekregen dat een 'terreurcel' op weg is naar het land en er elk moment een aanslag kan zijn. De antiterrorismeafdeling heeft een e-mail verstuurd aan alle bureaus waarin wordt gezegd waakzaam te zijn, omdat anderhalve week geleden een groep terroristen uit Syrië naar Europa is vertrokken. Dit meldde Het Nieuwsblad woensdag.

Ze hebben geen paspoorten bij zich en willen per boot via Turkije en Griekenland komen. In Europa willen ze zich volgens de e-mail splitsen in twee terreurcellen, een die naar Frankrijk gaat en een die België als bestemming kiest. Hun plan zou zijn uiteindelijk aanslagen te plegen door met z'n tweeën naar een doelwit te gaan. Ze zouden daarbij denken aan het Brusselse winkelcentrum City2, een hamburgerketen en een politiebureau in Brussel, zo luidt de waarschuwing volgens de krant.

De agenten in de Belgische hoofdstad hebben de raad gekregen hun dienstwapen mee naar huis te nemen. Het is ook beter niet in uniform van of naar het werk te gaan. Politiechef Guido Van Wymersch heeft het advies gegeven kort na de moord op twee politiemensen maandagavond in Magnanville, een plaatsje 40 kilometer ten westen van Parijs, berichtten Belgische media woensdag. De doodgeschoten dader zou jihadistische motieven hebben gehad en de Franse regering noemde het een terroristische aanslag. Franse agenten kregen toen het advies hun wapens mee te nemen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →