‘Knuffel van Adele voelde oprecht’

Print
‘Knuffel van Adele voelde oprecht’

Adele bezoekt Yvonne Spetgens op haar ziekbed in Sportpaleis Afbeelding: De Limburger

Lang was het zeer de vraag of de ernstig zieke Yvonne Spetgens (40) uit Born naar Adele kon in Antwerpen. Stichting Wensulance vervulde maandag haar droom.

Na het vierde liedje schalde de stem van Adele door het tot de nok toe gevulde Sportpaleis in Antwerpen: „I want to go to that lovely lady”, zei ze. 

En ze liep af op de niet ver van het podium geplaatste brancard van Yvonne Spetgens uit Born. „Ze pakte me vast, nam ook echt de tijd voor me, fluisterde me toe: ‘Take care’ en: ‘It will get allright’ en gaf me een knuffel die ook echt heel goed voelde en oprecht was.” 


Twee grote dromen
De Bornse heeft twéé grote dromen. De tweede is maandagavond uitgekomen. Mede dankzij de Stichting Wensulance in Landgraaf die het met doorzettingsvermogen, geduld en grote vastberadenheid voor elkaar kreeg Yvonne naar het Sportpaleis in Antwerpen te kunnen brengen. Haar reis bleef tot het laatst onzeker. Yvonne Spetgens lijdt al 25 jaar aan een spijsverteringsziekte met zeer ernstige complicaties.

"Het is niet zo dat ik op korte termijn doodga als er niets gebeurt, maar het klokje begint te tikken”

Het klokje begint te tikken
„In 2012 kreeg ik het bericht in de laatste levensfase terecht te zijn gekomen, tenzij er nog een donor gevonden kan worden van een dunne darm, een nier, de lever en een by-pass voor mijn maag. In acht Europese landen sta ik momenteel op de eerste plaats om in aanmerking te komen voor een donortransplantatie die in één keer uitgevoerd moet worden.

Het is niet zo dat ik op korte termijn doodga als er niets gebeurt, maar het klokje begint te tikken”, vertelde Yvonne Spetgens gisteren telefonisch vanaf haar ziekbed in het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Daar moet ze nog zeker drie weken verblijven nadat haar situatie enkele dagen geleden verslechterde. Uiteindelijk gaf de behandelend arts maandagmiddag pas groen licht voor haar uitstapje naar Antwerpen. 
Ze beleefde de avond van haar leven. „Behalve dat ze fenomenaal zingt, is Adele ook de girl next door. 

"Ik ben de laatste twee weken zo ziek geweest dat ik tot maandag niets heb kunnen vertellen zonder te kokhalzen"

Enorm genoten
Ten overstaan van die duizenden mensen trok ze tijdens haar concert een T-shirt aan van de Rode Duivels dat haar twee maten te klein was. Geweldig toch dat je zoiets doet. Het maakt haar gewoon helemaal niets uit.” 


Yvonne heeft enorm genoten van het optreden en de ontmoeting met de diva. „Ik ben de laatste twee weken zo ziek geweest dat ik tot maandag niets heb kunnen vertellen zonder te kokhalzen. Sinds ik bij Adele ben geweest, is dat dankzij de adrenaline niet meer het geval geweest”, zegt Yvonne, die sinds maandagnacht bestookt wordt met berichtjes van kennissen en vrienden ‘die ontzettend blij voor me zijn’. En die allemaal hopen dat ook haar allergrootste droom nog uit kan komen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →