Ook Belgen naar rechter om sjoemelauto's VW

Print
Ook Belgen naar rechter om sjoemelauto's VW

Afbeelding: Logo

Ook de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop begint een claimzaak tegen Volkswagen in verband met het dieselschandaal. ,,De Belgische consument heeft net als de Amerikaanse consument recht op compensatie'', stelt de organisatie. Op haar site roept ze gedupeerde Belgen op zich aan te melden.

De zogeheten groepsvordering heeft betrekking op nieuwe en tweedehands 'sjoemelauto’s' van de de Duitse autofabrikant die op of na 1 september 2014 zijn gekocht. ,,Volkswagen heeft jarenlang consumenten bedrogen door wagens te verkopen die veel meer stikstofoxiden uitstoten dan beloofd'', benadrukt Test-Aankoop. ,,Maar Volkswagen geeft niet thuis.''

Het concern werkt in de Verenigde Staten inmiddels wel aan een schikking, waarbij autobezitters mogelijk kunnen rekenen op een fikse schadevergoeding. Ook in Nederland worden pogingen ondernomen om compensaties los te weken. Claimstichting VolkswagenAudiclaim en Volkswagen stonden onlangs zelfs al een keer tegenover elkaar in de rechtszaal.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →