Gezakt? Straks alleen onvoldoendes herstellen

Print
Gezakt? Straks alleen onvoldoendes herstellen

Afbeelding: ANP

Een scholier die zakt voor zijn examen, hoeft in de toekomst misschien niet meer het hele schooljaar over te doen, maar alleen de vakken waarvoor hij een onvoldoende haalde. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) gaat de mogelijkheden hiervoor onderzoeken. Hij vindt het idee van D66 wel aansluiten op al bestaande ontwikkelingen in het onderwijs.

 

Dat zei hij woensdag in de Tweede Kamer. De scholieren kunnen de tijd die ze nu nog besteden aan de vakken waarvoor ze toch al geslaagd waren, dan gaan gebruiken voor vervolgonderwijs of stages. Dekker wil nog dit jaar uitsluitsel geven. ,,Maar het is niet zo dat we dit nu onmiddellijk gaan invoeren'', waarschuwde de bewindsman. Donderdag krijgen eindexamenkandidaten hun uitslag. Die kunnen dus nog niet van een nieuwe regeling profiteren.

De VO-raad, de sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs, is groot voorstander van het plan. ,,Zittenblijven is niet effectief, in geen enkel jaar dus ook niet in het eindexamenjaar'', aldus een woordvoerster. ,,Bijna geen enkele leerling is gemotiveerd als hij of zij een heel jaar opnieuw moet doen. Zeker niet als hij of zij nipt gezakt is.''

De VO-raad hoopt dat het plan zo snel als kan wordt ingevoerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →