Baby glimlacht in 'handen' van overleden vader

Print
Baby glimlacht in 'handen' van overleden vader

Afbeelding: Facebook

Een drie weken oud meisje heeft onbewust haar vader geëerd met een alleszeggende foto. Haar vader, de Amerikaan Hector Daniel Ferrer Alvarez (25), stierf slechts enkele weken voordat zijn dochter geboren werd. Op het moment dat de kleine in zijn motorhandschoenen werd gelegd, toverde ze een glimlach op haar gezicht en tranen bij haar moeder. De foto is al meer dan zeven miljoen keer bekeken op sociale media.

Alvarez werd twee maanden geleden neergeschoten in Florida. Hij was dol op motoren. Zijn partner Kathryn Williams wilde van hun kindje Aubrey een foto maken samen met zijn handschoenen en helm. Als later aandenken aan haar vader. 

,,Haar vader hield van zijn motor. Hij droeg altijd beschermende kleding. Hij kon geen risico nemen met een kleintje op komst, maar hij zal zijn meisje nooit vast kunnen houden", schrijft fotograaf Kim Stone op Facebook als verklaring van de setting op de foto. 

Ze vervolgt: ,,Ze zeggen dat engelen praten met baby's als ze glimlachen in hun slaap. Na deze foto denk ik dat dat weleens waar kan zijn. Ik doe vaker babyshoots, maar nu had ik na afloop echt een moment nodig om bij te komen. Het meisje begon meteen te glimlachen zodra ze in de handschoenen van haar vader werd gelegd. Ik had niet eens tijd om het licht in te stellen", vertelt Stone aan The Huffington Post.

De fotoshoot werd geregeld door de oma van het meisje. Stone: ,,Haar moeder was emotioneel. Zij wilde zijn motoroutfit bij de fotoshoot betrekken, iets waar hij van hield. Ik wilde mijn best doen." 

Het beeld werd met toestemming van de moeder online gezet en ging binnen korte tijd viraal. Meer dan zeven miljoen mensen bekeken de afbeelding. ,,Aubrey en haar moeder Kathryn moeten samen verder, zonder hun echtgenoot en vader aan hun zijde", besluit Stone.

Kathyrn heeft laten weten dat ze een screenshot van de facebookpost - en de reacties eronder - bewaart voor haar dochter, zodat ze kan zien hoeveel mensen voor hen hebben gebeden. ,,Haar vader heeft indruk gemaakt, zelfs nadat hij weg was. Dat zou hij graag gewild hebben."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →