Lijkje door alligator gegrepen peuter gevonden

Duikers van de politie van het Amerikaanse Orlando hebben het intacte lijkje gevonden van de tweejarige peuter die dinsdagavond in Disney World door een alligator was meegesleurd. Het is overgedragen aan de lijkschouwer, meldt de politie.
Print

De politie verklaarde eerder op de dag al er zeker van te zijn dat het kind niet meer leefde. ,,We weten dat we met een bergingsoperatie bezig zijn'', aldus de lokale sheriff.

De peuter werd door een alligator aangevallen en meegetrokken in het water van de Seven Seas Lagoon, een kunstmatig meer in het recreatiepark. De ouders probeerden tevergeefs het kind uit de greep van het reptiel te bevrijden. De vader raakte lichtgewond.

De ouders waren met hun drie kinderen vlak bij hun hotel aan de oever van het meer neergestreken. Er was een filmvoorstelling. De alligator sloeg toe toen het kind zijn voeten in het water liet bungelen.

Wildbeheerders in het recreatiepark vingen eerder woensdag al vijf alligators in de hoop op sporen van het verdwenen jongetje te stuiten. De dieren zijn afgemaakt, maar in hun lijven werden geen overblijfselen van het kind gevonden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →