Half jaar cel voor stelen 130.000 euro van opa

Print
Half jaar cel voor stelen 130.000 euro van opa

Afbeelding: ANP

Een 36-jarige vrouw uit Oud Gastel is woensdag door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar omdat ze jarenlang enorme bedragen van haar opa stal. In totaal wist ze zeker 130.000 euro van hem te verduisteren.

De vrouw, die gemachtigd was om de bankzaken voor haar opa te regelen, boekte in ongeveer vijf jaar tijd zonder medeweten van de man grote bedragen over op haar eigen rekening. 

Zij heeft haar opa niet alleen groot financieel nadeel berokkend, maar ook in emotioneel opzicht groot leed toegebracht. Toen de opa achter haar praktijken kwam, deed hij aangifte tegen zijn kleindochter. Tegenover de politie verklaarde hij dat hij zijn kleindochter wel eens toestemming heeft gegeven om ,,wat geld'' te pinnen, schrijft BN/DeStem. Hij wist echter niet hoe vaak dit gebeurde en om hoeveel geld het ging. 

Op basis daarvan wordt de vrouw niet aansprakelijk gesteld voor het verduisteren van bijna twee ton, maar voor 130.000 euro.

De rechter oordeelde dat de vrouw ,,op een beschamende wijze'' misbruik van zijn vertrouwen heeft gemaakt. ,,Zij heeft haar opa niet alleen groot financieel nadeel berokkend, maar ook in emotioneel opzicht groot leed toegebracht.''

Kort na de aangifte overleed de opa. Zijn kleindocher liet tijdens de zitting niet merken dat ze spijt had van haar daden. De echtgenoot van de vrouw krijgt geen straf, omdat uit onderzoek is gebleken dat hij geen geld gepind heeft en ook niet wist dat het geld zonder toestemming van de opa werd opgenomen of overgeboekt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →