VIDEO: jongste zwemmer ooit naar Alcatraz

Print
VIDEO: jongste zwemmer ooit naar Alcatraz

Afbeelding: ABC News

James Savage (9) is de jongste zwemmer ooit die vanaf de kust van San Francisco naar gevangeniseiland Alcatraz en weer terug heeft gezwommen. Dit meldt NBC News.

De jonge waterrat legde gisterochtend de afstand van ongeveer vier kilometer af in iets meer dan twee uur. Hij werd de hele weg begeleid door roeiers.

James is slechts 1,40 meter lang en weegt ongeveer 26 kilogram, maar coach Josh Weinberger had alle vertrouwen in de techniek en de vastberadenheid van zijn pupil. ,,De terugweg was een eitje, hij is geen moment meer in de problemen gekomen."

James vertelde echter dat hij op de heenweg al na een half uur wilde opgeven door kracht van de golven in San Francisco Bay. Maar gelukkig praatten de roeiers hem om. ,,Ik wilde weer omkeren, maar ze bleven maar schreeuwen dat ze in me geloofden."

Een toezegging van zijn vader was een extra stimulans om door te gaan. Hij beloofde James een beloning van 100 dollar als hij het zou halen. Dat verhoogde hij tijdens de zwemtocht naar 200 dollar toen hij zag hoe zwaar zijn zoon het had.

James is nog niet klaar met het verkennen van zijn grenzen. Binnenkort probeert hij parallel aan de Golden Gate Bridge te zwemmen. Dat is een iets kortere afstand, namelijk ongeveer 2,75 kilometer.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →