Politie weer slaags met hooligans in Lille

De Franse politie is woensdag opnieuw slaags geraakt met hooligans in Lille. De politie zette traangas en pepperspray in om honderden Engelse voetbalsupporters uiteen te jagen vlak bij het station van de Noord-Franse stad. Eerder op de dag vielen rivaliserende hooligans elkaar en de politie er al lastig.
Print

De politie greep in toen drommen supporters plotseling op hol sloegen omdat het geluid van een lichte ontploffing klonk, liet een bron bij de politie weten. Wat er precies is voorgevallen is onduidelijk.

Dinsdag nam de politie in Lille tien voetbalsupporters mee voor verhoor, melden Franse media. Onder hen waren minstens vier Russen. Rusland verloor woensdagmiddag in de Noord-Franse stad van Slowakije. Ook veel Engelse fans hebben zich in Lille verzameld, omdat Engeland donderdag in het naburige maar kleinere Lens een EK-wedstrijd speelt.

De tuchtcommissie van voetbalbond UEFA heeft gedreigd het Russische elftal te diskwalificeren als supporters zich opnieuw misdragen in Franse stadions. Zaterdag vielen tientallen gewonden toen Russen en Engelsen met elkaar op de vuist gingen inMarseille. En ook gisteren werd er in Lille tussen de twee groepen voetbalsupporters kort gevochten.