Steiger bij viaduct stort in: dode en gewonden

Print
Steiger bij viaduct stort in: dode en gewonden

Afbeelding: Twitter

Door het instorten van een deel van een nieuwe brug in een snelweg in Duitsland is woensdag zeker één bouwvakker om het leven gekomen. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren meegedeeld. Eerder maakte hij nog melding van twee doden.

Zes bouwvakkers raakten zwaargewond en meerdere anderen liepen lichte verwondingen op. Op het moment van het ongeval waren er zo'n twintig mensen aan het werk. De hulpdiensten zoeken nog naar enkele vermisten.

Het incident was op de A7 bij het Beierse Werneck. Daar wordt een nieuwe brug over het dal aangelegd naast de oude Schraudenbach-brug, die dateert uit 1965. Een nieuw deel van cement dat was aangebracht, brak over een lengte van 40 meter af. Op foto's in Duitse media was te zien hoe het stuk brug op een beneden gelegen weg was gestort.

Het verkeer over de A7 heeft geen last van het ongeval omdat dit nog van de oude brug gebruikmaakt. Over die dalbrug mag al enige tijd geen zwaar verkeer. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →