Zware regenval bedreigt campings Rock Werchter

Print
Zware regenval bedreigt campings Rock Werchter

Afbeelding: BELGA

Twee weken voordat tienduizenden festivalgangers afzakken naar de campings en het festivalterrein van Rock Werchter, is de situatie niet rooskleurig voor de organisatoren. Heel wat campings staan onder water en ook op het festivalterrein zelf staat nog heel wat water. "We doen wat we kunnen", zegt Dirk Claes, burgemeester van Rotselaar.

De hevige regenval van de voorbije weken heeft duidelijk zijn tol geëist in Werchter. Tal van weilanden in de deelgemeente van Rotselaar staan er nog onder water. Vervelend, twee weken voordat tienduizenden festivalgangers er hun tentje komen opzetten en komen feesten op Rock Werchter.

Eerder werd al beslist dat camping B1, waar plaats is voor 6.000 kampeerders, niet zou opengaan. Maar campinguitbater Patrick Vanreet vreest ook een andere camping te moeten sluiten. "Dat zou een streep door mijn rekening zijn, want dat zijn heel wat inkomsten die ik verlies. Dit gaat me zeker 10.000 euro kosten."

De organisatoren van Rock Werchter hebben dinsdag crisisberaad gehouden met de gemeente en de provinciegouverneur. De brandweer gaat de komende dagen zoveel mogelijk water wegpompen. En verder is het hopen op droger weer. "We doen wat we kunnen en focussen nu eerst op het festivalterrein", zegt burgemeester Dirk Claes.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →