Het wereldrijk van Red Bull

Max Verstappen tijdens vrije training in Monaco 2016© ANP

© mgl

thumbnail: Max Verstappen tijdens vrije training in Monaco 2016
thumbnail:

Het imperium van Red Bull strekt zich uit over de globe. Parel in de kroon van miljardair Dietrich Mateschitz is Max Verstappen. Maar de Oostenrijkse stichter van een sportief wereldrijk heeft veel meer groeibriljanten onder contract. Kroonjuwelen van de energiedrankgigant zijn Lindsey Vonn, Lolo Jones en Daniel Ricciardo.

Hans Straus

Van Oostenrijk tot Costa Rica en van Peru tot Qatar. Energiedrankgigant Red Bull is actief in 65 landen. En bepaald niet alleen als frisdrankverkoper, maar ook als uitventer van de meest uiteenlopende en liefst extreme sporten. Red Bull sponsort gamers, schakers, motorcrossers, stuntpiloten en wakeboarders. Hoe buitenissiger de sport en hoe fraaier de atleet, hoe liever Dietrich Mateschitz er geld in steekt. In zakenbladen als Quote en Forbes is becijferd dat de miljardair tegenwoordig meer geld verdient met zijn sportactiviteiten, website en tv-station dan met de verkoop van het energiedrankje dat de naam van zijn concern vestigde. Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal