Britse voetbalfans laten bedelend kind (7) bier drinken voor geld

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Engelse voetbalsupporters hebben een 7-jarig jongetje aangespoord om een glas pils achterover te tikken in ruil voor kleingeld.

Genaud Molin

Het incident vond donderdagmiddag plaats vlak voor de wedstrijd tegen Wales en werd door Michael Stothard, een correspondent van de Financial Times, opgemerkt.

"Engelandfans in Lille laten bedelende jongen van zeven een hele pint leegdrinken in ruil voor wat munten. #Euro2016”, schrijft de journalist bij een foto op Twitter van het jongetje. Een twitteraar vroeg of Stothard het met eigen ogen gezien heeft. "Ja ik heb het gezien”, antwoordde hij. "In vijf slokken dronk de jongen de pint leeg, aangemoedigd door de meute. Daarna kreeg hij geld. Ze gaven hem ook een sigaret, maar die gooide hij op de grond en trapte hij uit. De fans leken teleurgesteld.”

Een dag eerder werden de Britse voetbalfans al beschuldigd van het vernederen van bedelende kinderen door muntstukken naar ze toe te gooien en ze die te laten oprapen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal