Vrijdagmiddag meer duidelijkheid over lot FC Twente

© anp

FC Twente en de KNVB krijgen vrijdagmiddag rond 14.00 uur uitsluitsel van de beroepscommissie. Dat laat de nationale voetbalbond vrijdagochtend weten.

ANP

De beroepscommissie heeft zich de afgelopen twee weken gebogen over het besluit van de licentiecommissie van de KNVB om FC Twente te laten degraderen naar de eerste divisie. De club uit Enschede verzet zich tegen die straf en tekende beroep aan bij de rechtbank in Utrecht en bij de beroepscommissie.

De rechter gaf FC Twente geen gelijk. De kampioen van 2010 hoopt op een goede uitspraak van de beroepscommissie. FC Twente vreest anders failliet te gaan.

De licentiecommissie van de KNVB besloot onlangs de licentie van de club uit Enschede in te trekken na jaren van financieel wanbeleid en gesjoemel met transfers. Voor De Graafschap is de uitspraak van de beroepscommissie ook van belang. De club degradeerde afgelopen seizoen naar de eerste divisie maar mag het nieuwe voetbaljaar toch op het hoogste niveau uitkomen als FC Twente degradeert.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal