Verdachte 'Jumbo-afperser' hekelt OM

© anp

De vermeende 'Jumbo-afperser' Alex O. laat vrijdag tijdens de behandeling van de rechtszaak tegen hem duidelijk merken dat hij geen vertrouwen heeft in het Openbaar Ministerie. De 51-jarige O. wordt verdacht van bomdreigingen bij supermarktketen Jumbo vorig jaar. De zaak dient vrijdag bij de rechtbank in Groningen.

ANP

De verdachte had eerder een verzoek gedaan aan de rechtbank om te melden dat zijn zoon geen verdachte meer is in de zaak. Volgens O. communiceerde het OM slecht over de vrijlating van zijn zoon. Op vragen van de officier van justitie antwoordt hij steevast: ,,Ik beantwoord geen vragen van politie en justitie''. Eerdere verhoren bij de politie verliepen ook moeilijk.

Bij diverse filialen van Jumbo kwamen vorig jaar bommeldingen binnen. Bij twee supermarkten in Groningen werden explosieven geplaatst, waarvan één ontplofte. Een winkel in Zwolle kreeg een verjaardagskaartje met een beetje explosieve stof.

O. herhaalde tijdens de behandeling dat hij niet de man is achter de dreigingen. ,,Ik snap de maatschappelijke verontwaardiging, maar hij is verkeerd geadresseerd'', zei de verdachte in een reactie op de slachtofferverklaring van Jumbo. De supermarktketen vordert ruim een ton aan schadevergoeding van hem.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal