Leraar in Enschede per direct op non-actief na seksquiz

© ad

Een wiskundelelaar van het AOC Oost in Enschede is per direct op non-actief gezet, omdat hij zijn VMBO-klassen beloofde iets leuks met ze te doen aan het eind van de les als ze goed hun best deden. Dat 'leuks' bleek een seksquiz met plaatjes. Nu zit hij thuis.

AD

Woordvoerster Tamara de Lange van de middelbare school weet niet precies wat er is gebeurd. Er loopt een onderzoek. Een van de 14 leerlingen uit de betreffende klas, weet dat echter wel. ,,Dinsdag hadden we wiskunde. De docent zei dat als we goed ons best deden, hij nog wat leuks ging doen."Ze vervolgt: ,,Dat bleek een kahoot, een soort quiz waarbij je met de telefoon antwoorden kunt geven bij vragen op het digibord. De eerste kahoot ging over wiskunde, maar de tweede bestond uit vragen over seks. Met meerdere plaatjes erbij. Drie leerlingen wilden niet meedoen. Ze vonden het niet kunnen. Daar was hij boos over.'' MentorNa afloop vertelden leerlingen het voorval via whatsapp aan hun mentor. Die stapte naar de afdegling Leerlingenzaken waarna de docent zijn lessen meteen moest staken en de ouders een dag later een brief kregen. Volgens de betrokken leerling waren het niet alleen de leerlingen, die de kahoot te ver vonden gaan. ,,We hebben foto's aan de teamleider laten zien. Die zei gelijk, dat dit echt niet kon." Inmiddels zijn de foto's op last van de mentor uit de mobieltjes gewist. Het blijft daarbij onduidelijk wat de docent nu precies beoogde met de seksplaatjes en waar hij de foto's vandaan heeft gehaald.Eerder zei woordvoerder De Lange dat de afbeeldingen uit een biologieboek kwamen en dat nog onduidelijk was of het om tekeningen of foto's gingen. Volgens haar is de docent in kwestie hangende het onderzoek 'vrijgesteld van werkzaamheden. Er is geen sprake van schorsing of ontslag.' Twee wekenWanneer het onderzoek naar het voorval wordt afgerond kon ze niet zeggen. De leerlingen hebben nu nog twee weken les voor de boeg. Of de wiskundelessen voor de tweedejaars klas vervallen of worden overgenomen door een collega's is nog niet bekend.Wat De Lange betreft is het incident 'een signaal om goed na te denken over wat acceptabel is. ,,Dat is voor ons het leerpunt.'' Toch is er ook ook bijval voor de leraar. Een aantal leerlingen heeft, als steunbetuiging, handtekeningen ingezameld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal