"Vierende Engelse fans aangevallen door Belgische hooligans"

© youtube

Supporters van Engeland zijn na de 2-1-zege van hun land tegen Wales aangevallen door Belgische supporters. Dat meldt Daily Mail. Meer dan 20 Belgische fans zouden de vierende Engelsen uitgedaagd hebben op de grote markt van Lille. Er braken kleine vechtpartijtjes uit, maar de veiligheidspolitie chargeerde en nam enkele vechtersbazen in bedwang, luidt het.

Hbvl

Eerder op de dag vertelden ze aan de website van de Britse krant hoe ze naar Frankrijk zijn gekomen om er keet te schoppen. "We komen van overal in België en zijn supporters van verschillende teams, maar hier vormen we één blok. We zijn hier niet voor de wedstrijd tusen Engeland en Wales. Het kan ons niets schelen wie wint. We willen hier gewoon iets doen gebeuren", luidde het.

Ondertussen waren er nieuwe beelden opgedoken van Engeland-supporters die in een hinderlaag weden gelokt door agressieve Russen. De extreem-rechtse Rus Alexander Shprygin werd intussenFrankrijk uitgezet. Drie Russische hooligans zitten nu in de gevangenis na de rellen in Marseille.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal