Captain No Surrender opgepakt in drugszaak

© ad

Een captain van motorclub No Surrender uit Tilburg is begin deze week opgepakt op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie die zich bezighoudt met drugshandel. De 36-jarige man kwam in beeld bij vervolgonderzoek na operatie Trefpunt, de grootscheepse actie tegen drugscriminaliteit in het zuiden van Nederland.

ANP

Die actie werd op maandag 4 april uitgevoerd. Toen werden er al in totaal 55 mensen gearresteerd en zijn er meer dan honderd doorzoekingen gedaan.

De verdachten in deze grote drugszaak komen voornamelijk uit Brabant en Limburg. Maar er werden ook mensen uit onder meer Apeldoorn, Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht en Groesbeek in de boeien geslagen.

De politie had voorafgaand aan operatie Trefpunt een belangrijke ontmoetingsplek van drugscriminelen in Best geobserveerd en afgeluisterd. Hun dekmantel was een party-verhuurbedrijf.

Een man uit Kaatsheuvel en een man uit Waalwijk gelden, met een verdachte uit Best die in Tsjechië werd opgepakt, als hoofdverdachten. Zij beheerden de ontmoetingsplek en ontvingen daar ruim zevenhonderd bezoekers, aldus het OM. ,,Uit onderzoek blijkt dat ten minste een deel van deze bezoekers er kwam om met de drie te handelen in synthetische drugs en grondstoffen voor de productie van deze drugs.''

De captain van No Surrender is inmiddels voorgeleid aan de onderzoeksrechter, meldt de politie. Die heeft zijn voorarrest verlengd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal