Petrovic nieuwe trainer ADO Den Haag

© AFP

Zeljko Petrovic is de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. Petrovic is de opvolger van Henk Fraser, die aan de slag gaat bij Vitesse.

ANP

,,Ik ben erg blij dat ik aankomend seizoen bij ADO Den Haag als hoofdtrainer actief mag zijn'', reageerde de Montenegrijn, die maandag gepresenteerd wordt in Den Haag. ,,Het is een fantastische club die goed bij mij past. Het publiek verwacht strijd en passie op het veld. Iedere wedstrijd met het mes tussen de tanden. Dat zijn waarden die goed bij mij passen. Ik heb al veel zin in het seizoen en de eerste training aanstaande maandag."

Petrovic werkte als assistent-trainer bij Feyenoord, Hamburger SV, West Ham United en Sunderland. Als hoofdcoach had hij Boavista, RKC Waalwijk, Urawa Reds en Al-Shaab onder zijn hoede. De oud-voetballer van Dinamo Zagreb, Sevilla, FC Den Bosch, RKC Waalwijk, PSV en Urawa Reds is een goede bekende van Martin Jol en Dick Advocaat, respectievelijk commissaris en adviseur van ADO. Hij werkte onder hen als assistent-trainer.

Mattijs Manders, algemeen directeur van ADO, heeft veel vertrouwen in Petrovic. ,,Dat we zo snel hebben geschakeld na het vertrek van Henk Fraser en voor de eerste training een nieuwe trainer kunnen presenteren, doet mij erg veel deugd'', laat hij weten. ,,We zijn ondanks de snelheid wel erg zorgvuldig te werk gegaan bij de invulling van deze zeer belangrijke functie. Het draagvlak voor Zeljko is binnen alle geledingen erg groot. Hij heeft een sterke persoonlijkheid die goed aansluit bij de kernwaarden van deze club. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat we met deze trainer goede resultaten gaan boeken."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal