Coach neemt boze Zlatan in bescherming

© ANP

Met zijn gezicht op onweer dook Zlatan Ibrahimovic vrijdag in Toulouse na de late EK-nederlaag tegen Italië (0-1) direct de catacomben in.

ANP

De Zweedse superster was zichtbaar boos en had er geen zin meer in om met zijn ploeggenoten de vele fans uit zijn vaderland te bedanken voor hun komst en hun steun. Met slechts één punt uit twee duels dreigt voor Zweden in groep E een vroegtijdige afgang, daar waar Italië al zeker is van een plaats in de achtste finales.

Bondscoach Erik Hamren nam na afloop zijn snel verdwenen aanvalsleider in bescherming. ,,Als hij teleurgesteld is, moet je daar begrip voor kunnen opbrengen. Zlatan heeft tijdens de wedstrijd gedaan wat hij moest doen. Maar hij had het zwaar, de Italianen verdedigden zeer sterk. Zlatan is een van de beste aanvallers die ik ken, maar ook hij heeft een goede aanvoer vanaf de zijkanten nodig. We hebben in deze wedstrijd te weinig kansen afgedwongen, vooral omdat we Zlatan niet in stelling konden brengen.'

Zweden strijdt woensdag tegen België in de afsluitende groepswedstrijd voor de laatste kans.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal