Miss Engeland moet kroontje inleveren na seks op tv

© HBVL

Zara Holland (20), vorig jaar verkozen tot Miss Engeland, moet haar kroontje inleveren omdat ze seks heeft gehad op televisie.

AD

De rondborstige blondine doet mee aan de celebritydatingshow Love Island en dook voor het oog van de camera het bed in met medekandidaat Alex Bowen (24). Zulk gedrag past niet bij een rolmodel, vindt de organisatie van de verkiezing.

,,Het was een moeilijke beslissing'', zegt de organisatie in een verklaring volgensThe Mirror. ,,We zijn close met al onze winnaressen en proberen ze waar mogelijk bij te staan. Maar we vinden dat we onder deze omstandigheden geen keus hebben.''Holland zat al langer in het programma toen de vrijpartij plaatsvond, maar haar bedpartner pas één dag. De talloze geschokte reacties van het publiek en uit de wereld van de missverkiezingen gaven voor de organisatie de doorslag. ,,We kunnen Zara niet promoten als een positief rolmodel. We snappen dat iedereen fouten maakt, maar Zara - als Miss Engeland - heeft niet de verantwoordelijkheid getoond die van titeldraagsters mag worden verwacht.''

Holland heeft spijt van haar wellustige gedrag, zei ze in het programma. Het bedavontuur gebeurde nadat het publiek via stemmen had bepaald dat de blonde babe op date moest met model Alex Bowen óf personal trainer James Khan.

Waarom zijn we niet gewoon gaan slapen?

Hoewel Bowen de hele dag met een andere kandidate aan het flirten was, koos het model toch voor hem. Niet lang daarna trokken de twee zich terug voor een stevige vrijpartij. ,,Ken je dat, dat je in het moment bent en het gewoon gebeurt?'', zei Zara achteraf tegen de camera. ,,Zo ben ik eigenlijk helemaal niet. Waarom zijn we niet gewoon gaan slapen?''

,,Ik ben erg teleurgesteld'', ging Holland verder met tranen op haar wangen. ,,Maar het is mijn eigen schuld. Ik kan niet iemand anders de schuld geven van mijn gedrag. Ik had het niet moeten doen, echt niet.''Hoewel ze liever nog geen seks had gehad, heeft Zara geen spijt van haar keuze voor Alex Bowen. ,,Ik wil hem beter leren kennen. Waarom niet? Hij is de nieuwe jongen in de show.''Het afnemen van Hollands titel is goed nieuws voor de nummer twee bij Miss Engeland vorig jaar, Deone Robertson, die nu de rest van het jaar met het kroontje mag pronken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal