Onrust bij begrafenissen Orlando-slachtoffers

Print
Betogers en een ongeduldige automobilist hebben de begrafenissen verstoord van twee slachtoffers van het bloedbad in een homoclub in Orlando. Zo raakten twee agenten gewond toen een bestuurder in Kissimmee (Florida) dwars door de rouwstoet probeerde te rijden.

De automobilist raakte met zijn auto twee politiemensen op motoren. Beide agenten zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel, zei een woordvoerster van de politie.

Ook de begrafenis van een tweede slachtoffer verliep grimmig. Bij de dienst in Orlando doken leden op van de omstreden Westboro Baptist Church, die eerder op Twitter betoogde dat schutter Omar Mateen 'is gestuurd door God'.

Kritiek
Bij de schietpartij op een homobar in Orlando kwamen vorige week 49 mensen om het leven. Ruim vijftig anderen raakten gewond, van wie sommigen nog in kritieke toestand verkeren.


De nabestaanden van het slachtoffer hebben vermoedelijk weinig gemerkt van de aanwezigheid van de christelijke betogers. Zij werden aan het zicht onttrokken door een groep van honderden tegendemonstranten met grote regenboogvlaggen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →