Verstappen wil inhalen in straten Bakoe

Print
Verstappen wil inhalen in straten Bakoe

Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen weet wat hem zondag te doen staat in de Grote Prijs van Europa. Op het veeleisende en gloednieuwe stratencircuit van Bakoe wil de achttienjarige Nederlander in de buurt komen van het podium. Verstappen vertrekt echter vanaf de negende plek en moet in de nauwe straten van de hoofdstad van Azerbeidzjan dus op zoek naar plekken om in te halen.

,,Zonde, ik had hier gewoon derde kunnen staan'', mopperde Verstappen na de enigszins mislukte kwalificatie, waarin hij een snelle ronde moest afbreken nadat wereldkampioen Lewis Hamilton met zijn Mercedes de vangrails had geraakt. De Brit was in alle trainingen de snelste, maar moet door een stuurfout zondag in de race vanaf de tiende plaats in de achtervolging.

WK-leider Nico Rosberg, de Duitse teamgenoot van Hamilton, vertrekt vanaf poleposition. Rosberg heeft Daniel Ricciardo naast zich staan. De Australische ploegmaat van Verstappen bewees dat Red Bull wel degelijk goed uit de voeten kan in Bakoe. De bolides van Ricciardo en Verstappen komen op het ruim 2 kilometer lange rechte stuk weliswaar snelheid tekort ten opzichte van de andere topteams, maar zijn in de veelal nauwe bochten wel ijzersterk.